Clark
Venice Beach, California

This home was designed from the ground up to create the quintessential indoor-outdoor Venice Beach living experience despite the small lot size. The main floor features an open concept space with high ceilings in the living area and lower ceilings in the kitchen to create intimacy and contrast. The conservatory was designed with pocket sliding doors on the interior and exterior, allowing the space to “belong” to the inside or outside, depending on the mood. A double-sided fireplace flanked by floor-to-ceiling windows visually connects the space to the living room.

Skylights are strategically used throughout the home to illuminate spaces where windows were not desirable and to create additional dimension. Multiple sloped metal rooflines break up the exterior and make the spaces below much more enticing, with intimate nooks in the master suite and a fun and functional loft area overlooking a light-filled family room with vaulted ceilings and skylights. A mix of contemporary and Venice bungalow styles and the material palette of wood, metal and concrete in finishes as well as fixtures combine seamlessly to create a warm and yet striking home.